سبد خرید شما خالی است.
عارضه یابی صنایع کوچک
در مفهوم عام به معنای شناسایی و کشف مشکلات و نارسایی های موجود در صنایع کوچک میباشد.هدف از عارضه یابی ، کمک به واحدهای صنعتی کوچک جهت توسعه و ایجاد تغییرات لازم برای بهبود و افزایش توان رقابت پذیری آنها بوده که می توان به این منظور ،از مدل های گوناگونی استفاده نمود.
آریانا با توجه به اهمیت و نیاز این بخش دارای دپارتمان تخصصی مشاوره سرمایهگذاری و خدمات کارآفرینی میباشد. این دپارتمان خدمات تخصصی مورد نیاز جهت شروع تجاریسازی طرحها و پروژههای کارآفرینی را ارائه خواهد نمود.
مدل عارضه یابی صنایع کوچک
عارضه یابی به اشکال گوناگون انجام میشود و هدف از به کارگیری این گونه مدل ها ، شناخت وضعیت موجود از طریق اجرای طرح های مشاوره ای ، پژوهشی و آموزشی است.تاکنون مدهای متنوعی برای شناخت و عارضه یابی تدوین و اجرا شده است.در چند سال اخیر شرکت نوسازی صنایع ایران وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با الهام از الگوی اروپایی EFQMبه طور رسمی اجرای گشترده این طرح را شروع نموده و این کار را در دو سطح عارضه یابی سریع(سطحی) و عارضه یابی تفضیلی (عمیق) و با استفاده از 95 شرکت مشاوره ای در کشور به انجام میرسد.
عارضه یابی سریع و سطحی
در این نوع عارضه یابی اطلاعات کلی واحدهای صنعتی کوچک توسط مشاورین ذی صلاح از طریق مصاحبه ، پرسشنامه ، بازدید و مطالعه مستندات جمع آوری شده و محاسبات لازم برای محاسبه شاخص های بهره وری و سودآوری واحد انجام میگیرد.سپس ارتباط اطلاعات با یکدیگر و وضعیت شاخص های مختلف مورد برسی و تجزیه تحلیل قرار گرفته و جایگاه واحد صنعتی در محیط بیرونی مورد بررسی و ارزیابی و در نهایت عملکرد واحد مورد قضاوت قرار میگیرد.در این مرحله در مورد ضرورت انجام بررسی دقیق تر و عمیق تر نیز تصمیم گیری میشود.
عارضه یابی دقیق و تفضیلی
این نوع ارزیابی شامل 7 مرحله است که پس از تصویب پروژه عارضه یابی انجام میشود.
مراحل مختلف فرآیند به ترتیب زیر است
- بررسی ماموریت،چشم انداز ،اهداف و استراتژی های واحد صنعتی
- بررسی ساختار ، سیستم های اطلاعاتی ، فرآیندها و نتایج آن در حوزه های 9 گانه و قلمرو کاری آن
- تحلیل نتایج برسی ها و ارزیابی ها و جمع بندی و نتیجه گیری
- تعیین نقاط قوت و ضعف
- اولویت بندی مشکلات
- تعیین حوزه های کلیدی بهبود با توجه به مشکلات اولویت بندی شده و ارایه راهکارهای بهبود
- تدوین گزارش